DESCARCA LISTA PRETURI INCALZIRE ELECTRICA PRIN PARDOSEALA CU FILM CARBON IN SPECTRU INFRAROSU

In atasamet gasiti lista de preturi pentru incalzirea cu film carbon in spectru infrarosu
Clik pentru a descarca lista de preturi pentru incalzire electrica cu film carbon in spectru infrarosu.

Filmul carbon este garantat de catre producator 10 ani, termostatele sunt garantate 1 an. . In aceasta perioada instalatia nu necesita nici un fel de intretinere. Datorita particularitatilor legate de modul de transimtere a caldurii la pardoseala radianta si distributia acesteia pe verticala, rezulta un randament energetic si un confort termic superior altor sisteme de incalzire.


Sistemele de incalzire cu infrarosu transmit caldura sub forma de radiatie infrarosu, corpurilor dintr-o incapere. Corpurile, odata incalzite, devin la randul lor surse radiante de caldura si incalzesc uniform aerul (diferenta de temperatura fiind doar 0.5 - 1 grade C intre podea si plafon).


Incalzirea electrica in pardoseala, cu film incalzitor este o metoda moderna si eficienta de incalzire, utilizata in cazul pardoselilor uscate (parchet, lemn masiv).

Incalzire prin pardoseala in spectru infrarosu cu film carbon (parchet, rigips, lemn)

Incalzirea electrica in pardoseala, cu film incalzitor este o metoda moderna si eficienta de incalzire, utilizata in cazul pardoselilor uscate (parchet, lemn masiv).

Durata de viata a filmului incalzitor este estimata de producator (AHT) la 50-100 de ani, garantia fiind de 10 ani, practic este egala cu durata de viata a pardoselii sub care a fost montat. Temperatura maxima a filmului este limitata constructiv si electronic la valori sub 40 grade C, aceasta temperatura fiind sub valoarea de degradare termica a pardoselii.

  Avantaje
 • Reduce costurile de energie cu pana la 20%
 • Costurile de instalare sunt mai mici comparative cu un sistem traditional
 • Durata mare de viata
 • Fara costuri de mentenanta
 • Instalare rapida
 • Benefic pentru corpul uman datorita efectelor razelor infrarosii care creeaza ioni negativi
 • Ideal pentru orice locatie
 • Creeaza un confort superior fata de sistemele clasice de incalzire
 • Temperatura reglabila pe fiecare camera in parte
 • Nu absoarbe si nu creeaza umezeala
 • Nu retine bacteriile, mirosurile sau murdaria
 • Reduce semnificativ timpul de instalare comparative cu alte sisteme de incalzire
 • Poate fi demontat si remontat in alte locatii
 • Nu creeaza zgomot si nu prezinta risc la incendiu (temp. max. 40 C)

 • Sistemul de incalzire cu film carbon incalzeste incaperea in mod egal si efficient. Incalzirea incepe de la podea tocmai pentru a reduce consumul de energie. In schimb sistemele conventionale incalzesc incaperea incepand cu partea superioara, formand astfel straturi termice ce duc la pierderi de caldura.

  Pentru evitarea pierderilor de energie, prin fundatie sau prin planseu, este obligatorie montarea unui material izolator intre filmul incalzitor si fundatie, respectiv planseu. De asemenea este recomandata izolarea pardoselii, fata de pereti, cu ajutorul unei bande izolatoare perimetrale. Materialul izolator poate fi polistiren extrudat sau burete de inalta densitate, sau oricare alt material izolator suficient de dens sa sustina pardoseala si mobila. In cazul constructiilor de lemn sau pe structura de lemn aceste precautii nu mai sunt necesare, lemnul fiind prin natura lui un bun izolator termic.

  Pentru o camera de 12 m2 cu o buna izolatie termica, este necesar de 6-8 m2 film carbon (6 m2daca este instalat in spatele unui tavan fals de rigips si 8 m2daca este instalat prin pardoseala), cu o putere de 220W/ m2 si un total de putere de 1,2 KW . Consumul estimat pe luna pentru aceasta camera fiind de aproximativ 55 lei (in coditiile unei temperaturi medii exterioare de -10 grade si a unei temperaturi medii interioare de +20 grade). A fost utilizat tariful Enel de (0,29 lei kWh)

  Incalzire electrica in pardoseala cu film carbon in spectru infrarosu